joi, 14 ianuarie 2010

Ce Osaka?!

Cu prea mare speranţă am primit numirea dlui Funeriu la Educaţie.

Om tânăr, şcolit “afară”, cu doctorat ( condus de un laureat Nobel ) luat în Franţa cu cel mai înalt rang, conferit primilor 5% dintre candidaţii la doctorat din toate domeniile (tres honorable avec felicitations ecrites du jury), dl Funeriu promitea să reformeze profund anchilozatul învăţământ românesc.

Când colo, dumneasa propune ca orele de sport din învăţământul primar să se reîntoarcă pe mâna învăţătoarelor. Este o prostie fără margini, n-ai nevoie de doctorat la Strasbourg ca să-ţi treacă prin cap aşa ceva. Elevii din clasele primare au nevoie să facă sportul cu profesori de sport. Toate lumea ştie de ani de zile că învăţătoarele sunt prea leneşe şi nepricepute, ele preferă să stea în clasă cu copiii şi să facă matematică şi română în timpul orelor de educaţie fizică.

Dacă aplică această măsură, dl Funeriu se descalifică nu doar profesional şi politic, ci şi moral. N-a trecut nici o lună, de când declara la Rfi:

Sportul trebuie să fie foarte bine reprezentat în şcoală. Avem o problemă, problema scutirilor medicale. Mulţi părinţi spun că “vai, copilul meu este bolnav, nu poate să meargă la orele de sport!”. Sunt ore de sport înlocuite cu alte ore.

Sportul este o componentă esenţială a Educaţiei, iar eu sunt foarte ataşat de acest lucru. Ministerul se numeste acum Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi voi lucra cu performeri din domeniul sportiv, pentru că ei reprezintă modele pentru societate. Deci am un angajament ferm pentru sportul în şcoală şi în activităţile extra-şcolare.

După cum se vede, angajamentul ferm nu l-a ţinut pe dl ministru nicio jumătate de lună.

Ce Strasbourg, ce Munchen, ce Osaka, ce Paris ?!

Niciun comentariu: